Honda

Honda Motor er idag verdens største motorprodusent og ble grunnlagt i 1948 av den fartsglade Soichiro Honda. I 1949 lagde han sin første motorsykkel kalt Model D, som hadde en 98cc motor.

‘It’s like a dream’, sa Soichiro da han for første gang så sin første motorsykkel på veien. Derav navnet også, Model Dream. I 1951 kom modellen Dream E som hadde en 146cc motor. Målet hans nå var å lage verdens raskeste motorsykkel og vinne et Grand Prix løp. I dag er Honda også verdens største motorsykkelprodusent og modellen Honda Supercub er også verdens mest solgte.

Soichiro døde i 1991, men var aktiv i selskapet frem til sin til sin død. I 1992 kom de første 200 enhetene av den legendariske modellen NR 750. Dette var en folke-utgave av Grand Prix modellen NR 500. Modellen var spesiell pga sitt karosseri som er laget av karbonfiber. Sykkelen har også et digitalt dashbord. Selv om sykkelen er laget av karbon og lettmetall veier sykkelen over 200 kilo.

Den siste store modellen som ble introdusert er VFR1200F som kom i 2010. Denne modellen ble ikke tatt imot av folket som forventet, men er allikevel banebrytende fordi den har en dobbel girkasse som styres med kun en knapp.