Konkurranser for motorsykkelførere

Det er morsomt å konkurrere med motorsykkel, enten man konkurrerer på amatørnivå, eller man vil prøve seg i mer profesjonelle konkurranser. De fleste begynner å konkurrere på klubbnivå, og blant barn og unge er det motocross som er den sikre vinneren. Trial er også populært, for trial går ut på å kontrollere motorsykkelen. Man skal forsere ulike hindre, uten at føttene berører bakken. Dette trener opp balansen, og man må virkelig holde fokuset for å komme seg gjennom løypen. Trial er morsomt og utfordrende for både unge og voksne førere.

Speedway – flat bane

Speedway kjøres på flate baner, altså baner uten doserte svinger. Det er ikke så mange speedwaybaner i Norge, men det er også mulig å kjøre speedway på travbaner. Underlaget består av grus eller jord, og motorsyklene er spesiallaget. De kan ikke brukes på veien eller til andre konkurranser.

Roadracing – hastighetskonkurranse

Roadracing er hastighetskonkurranser på baner av asfalt eller betong. Det finnes mange klasser innenfor roadracing. De aller beste kjører MotoGP eller Superbike. Moto2 og Moto3 er lavere nivåer av MotoGP. Det konkurreres også i klasser med mindre motorstyrke. Klassene deler inn etter motorstyrke og etter hvilken type sykler som brukes. I MotoGP brukes for eksempel spesialbygde motorsykler, mens i Superbike brukes modifiserte produksjonsmodeller.