Marquez får kjøre igjen

Den spanske verdensmesteren i MotoGP-klassen, Marc Marquez er tilbake på motorsykkelen etter ulykke og operasjon.

Det var den siste uken i april Marc Marquez var uheldig og ble skadet i en ulykke da han og en venn var ute og kjørte i terreng. Han brakk lillefingeren på venstrehånd, måtte inn til operasjon og fikk der satt inn en titanplate i hånda. Men allerede lørdag 2. mai returnerte han til løpsbanen for VM-runden i roadracing på hjemmebane i Jerez.

Repsol Honda-føreren var helt klar på at det skulle mye smerte til før han kom til å droppe denne runden, foran egne fans på hjemmebane i Jerez. Men etter dag én innrømmet han at han hadde kjørt med store smerter og sammenlignet smertene med ulykken i Qatar i fjor, hvor han fikk brudd i benet. Sammenlagt var det kun Movistar Yamahas Jorge Lorenzo som kjørte raskere i Jerez.

Marquez har rukket å bli 22 år, men ble verdensmester i 125GP-klassen allerede i 2010 og verdensmester i Moto2-klassen i 2012. Året etter ble han verdensmester i MotoGP, og ble dermed den yngste til å bli verdensmester i den fremste klassen siden Kenny Roberts som vant samme tittel i 1978. I 2014-sesongen forsvarte Marquez tittelen.