Mike Hailwood – tidenes beste TT-kjører

Se for deg raske motorsykler som konkurrerer langs trange landeveier. I Irskesjøen mellom England og Irland ligger Isle of Man og her arrangeres det største TT-løpet hvert år, sponset av selveste Pokerstars, som også kan få deg dit helt gratis. Mange mener at motorsyklisten Mike Hailwood er den beste TT-utøveren gjennom tidene.

Han ble født i Oxfordshire i 1940 og vokste opp i byen Great Milton. Hans far var en kjent motorsykkel-forhandler i mellomkrigstiden og Mike ønsket tidlig å følge sin fars fotspor, men da som utøver. Faren tok han med til Isle of Man da han var 10 år gammel. Det var her Mike bestemte seg, at han skulle bli verdens raskeste motorsyklist på landeveien. Han hadde knapt fylt 17 år da han stilte opp til start for første gang som TT-kjører. I sitt første løp ble han bare nr. 11, men topp-resultatene lot ikke vente på seg altfor lenge. Året etter ble han kåret til Årets unge utøver i Storbritannia.

Senior TT Isle of Man

I 1961 fikk Hailwood kontrakt med Honda og i juni samme år ble han den første til å vinne Isle of Man TT i hele tre ulike klasser. Han vant både i 125cc, 250cc og 500cc kategorien. Han satte også ny gjennomsnittlig fartsrekord på bane i 1964. Hans nye rekord var på hele 233 km/t. Nå var Hailwood allerede en legende og de neste årene fortsatte han bare å slå alle både på landeveien og på banene. Det kom som et sjokk da han besluttet å legge opp som motorsyklist i 1967, for å satse på billøp og Formel-1 i stedet. Også her ble han en vinner, men det var nok da han mest sannsynlig reddet livet til Clay Regazzoni at han virkelig ble ansett som en folkehelt. Regazzonis bil tok fyr og han var bevisstløs da Hailwood fikk båret han ut av den brennende bilen.

Comeback og tragisk ulykke

Mike-The-Bike gjorde et sensasjonelt comeback i 1978, på motorsykkelen, da han igjen stilte opp i Senior TT løpet på Isle of Man. Fansen hadde allikevel aldri trodd at den populære føreren igjen skulle vinne, men det gjorde altså Hailwood. Etter seieren bestemte han seg for å legge opp for godt, og denne gangen fulgte han igjen sin far og åpnet en Honda forhandler i Birmingham. I 1981 skjer det utrolige – 21. mars kolliderer han med en lastebil med sine to barn Michelle og David i bilen. Mike og sønnen David blir fraktet til sykehus og det viser seg at Mike er alvorlig skadet. To dager etterpå dør altså Mike Hailwood etter skadene han pådro seg. David overlevde, men også moren Michelle omkom.

En folkefest

Senior TT løpet på Isle of Man har blitt arrangert siden 1911 og blir besøkt av turister fra hele verden. Det blir ansett som ett av de hardeste landeveisløpene på motorsykkel i hele verden, fordi veiene er smale og ikke minst på grunn av den fryktede Circuit Mountain. Syklene som deltar har motorer med 3 eller 4 sylindret firetaktsmotor med en kapasitet på mellom 750 og 1000cc. I de siste årene har løpet blitt sponset av PokerStars, som er en av de mest ledende pokernettsidene.

De har vært med på å løfte folkefesten og bistår publikum med servering, underholdning og spennende konkurranser. Før uken og det legendariske Senior TT løpet arrangerer de også daglige turneringer på hjemmesiden, hvor pokerspillere kan vinne flotte turer til løpene. Flere av disse turneringene har vært gratis, slik at du også kan komme deg til Isle of Man helt gratis den siste uken i mai.