Starte med motocross

Så du går rundt med en drøm om å kjøre motocross? Det kan faktisk bli en virkelighet og det er enklere enn du tror å komme i gang.

Motorcross er i dag den største motorsykkelgrenen i Norge og Norges Motosportforbund (NMF) oppgir at hovedandelen av medlemmene kjører motocross. Det første du må gjøre er å finne din lokale klubb, og i dag finnes det baner stort sett over hele landet.

Dette er virkelig sporten for deg som ønsker å kjenne at adrenalinet bruser. I dag har de fleste klubbene egne barnegrupper, jentesamlinger samt egne treningsgrupper for de litt mer voksne utøverne. Alle er velkomne, om du er nybegynner eller har erfaring fra tidligere. Etter en stund kan du også være med å konkurrere og en dag kanskje stå på seierspallen.

Alle motocrosskjørere må inneha en lisens, men hver enkelt klubb vil hjelpe deg å få denne lisensen. Hos alle klubber vil du også få god informasjon om hvilke kjøreutstyr du trenger og etter hvert også en egen godkjent motorsykkel. Noen tilbyr også utlån i starten. Det er uansett viktig å spørre om klubben er medlem av NMF. I dag er også de fleste klubbene også medlem av Norges Idrettsforbund.