Suzuki

Det finnes hundrevis av Suzuki motorsykkel-modeller og merket har en stor fan-skare over hele verden. Bak det kjente merket er Michio Suzuki, som i 1909, da han var 22 år gammel, designet og produserte en pedaldrevet vevstol.

Det skulle allikevel bli raskere ting Michios navn skulle bli forbundet med enn vevstoler. I 1952 kom selskapet med sine første pedalsykler, drevet av motorer. Dette er vel det vi i dag kjenner som motoriserte sykler. I 1965 vinner den kjente motorsyklisten Hugh Anderson sitt fjerde verdensmesterskap på en Suzuki. Modellen T20 Super Six setter virkelig Suzuki på kartet og merket blir endelig anerkjent som verdensklasse.

Suzuki har mange store titler å vise til. I 1971 blir Joel Robert verdensmester i motocross på en Suzuki i klassen for 250cc. Samme år vinner også Roger De Coster VM-tittelen på en Suzuki RN71 i klassen 500cc. I 1976 blir Barry Sheene verdensmester på en RG500. Denne legendariske sykkelen tok faktisk alle de 6 første plassene i samme mesterskap.

GSX-R-serien nådde i 2012 en million produserte enheter. Siden den første som kom i 1985 har denne modellen vært synonymt med kvalitet, hastighet og eleganse. I fjor kom en ny modell som har blitt tatt godt imot av publikum, V-Strom 1000 ABS.