Ta motorsykkellappen

Hvem har ikke drømt om å få MC-lappen og få oppleve å cruise landeveis på sin egen motorsykkel? For de som har drømt om dette lenge har det bare vært et tiltak, men det gjelder bare å komme seg til nærmeste kjøreskole å sette i gang.

I likhet med å ta førerkort på bil må du først gjennom en teoridel for klasse A, og de fleste kjøreskoler arrangerer teorikurs. Det er størst pågang på disse kursene på våren og de fleste starter allerede opp i februar. Flere kjøreskoler holder også intensivkurs, slik at du er ferdig på kun en uke. Det er bare å melde seg på først som sist og når du er klar tar du teoriprøven på en trafikkstasjon.
Du trenger ikke egen sykkel for å starte kjøretimene. De fleste leier ut sykler, men det er greit å avtale dette på forhånd. Uansett, hva er vel bedre motivasjon enn å se sykkelen din stå klar i garasjen eller i bakgården, før du skal ut på kjøretime?

Kjøreskolene arrangerer også intensivkurs i kjøring, men ønsker du å ta timene underveis, så koster en kjøretime mellom 800 og 1000 kroner. Kurs i kjøreteknikk og sikkerhetskurs ligger på mellom 5000 og 7000 kroner hver.