Trimmet mopeden?

Det er ulovlig å kjøre med trimmet moped og blir du tatt blir du ilagt et forenklet forelegg på 4 200 kroner. Trimming av mopeder er forbudt etter veitrafikkloven § 13 og det er få som vet hvor dyrt det er å bli stoppet. I tillegg til et forenklet forelegg, blir du også belastet med 3 prikker etter forskrift om prikkbelastning. Man skal også være klar over at de to første årene du har førerkort, er du også i en prøveperiode, og de som får forenklede forelegg under prøveperioden får dobbel prikke-straff. Dette betyr at du får 6 prikker. Får man 8 prikker på 3 år mister man førerkortet i 6 måneder.

Mopeden skal ikke ha en større motor enn 50ccm og det er ikke lov å kjøre raskere enn 45km/t på flat vei. Norge må følge et EØS-direktiv om at mopeden ikke har lov til å kjøre raskere og en av grunnene til dette er at flere europeiske land ikke har krav om førerkort på moped.

Blir du stoppet med en trimmet moped kan denne også bli avskiltet på stedet og du må inn til en trafikkstasjon for å få tilbake skiltene, mot at den er tilbake i sin originale stand. Dette koster også 500 kroner.