Verdens første triple back flip

Det ble sagt at mennesket aldri ville klare å bestige Mount Everest, det samme å svømme over den engelske kanal. I dag er det nesten dagligdags, men det å ta en triple backflip har ingen klart før John Sheehan. 28.april 2015 har blitt merkedag for motocross.

Den utrolige prestasjonen fant sted på et stevne ved Nitro Circus’ Pastranaland i Maryland. Sheehan kom opp i en hastighet på 91 km/t før han nådde rampen som var hele 81 grader bratt og 11,3 meter høy. For de som ble usikker på hva en triple back flip er, så er det en trippel baklengs salto. Dette trikset utførte altså Sheehan på en 91 kilo tung motorsykkel.

Pastranaland, som parken kalles, er spesielt laget for motocross og utførelse av vågale triks. Grunnleggeren av stedet, Travis Pastrana var den første selv til å lande etter en double back flip i 2006, under et X-games stevne i Los Angeles. Den 29-årige John Sheehan og Pastrana er til daglig gode venner, og Sheehan er nok ganske fornøyd med å slå lagkameratens gamle rekord.

John Sheehan er fra Australia og reiser verden rundt for å vise frem nye triks. Om dette trikset blir vist frem hver gang fra nå av, er fortsatt uvisst.